skip to Main Content

Uw onafhankelijke specialist in zakelijke telecom

Met meer dan 20 jaar ervaring staat Indatel dicht bij organisaties en verenigingen in België. Voor uw telecomvraagstukken bieden wij een service op mensenmaat, én met een menselijk gelaat. Als onafhankelijke telecomspecialist luisteren wij naar ùw behoeften en gaan we samen met u op zoek naar de meest voordelige en flexibele oplossing voor uw zakelijke telecom.

Hans Vermeesch

hans.vermeesch@indatel.be
Tel: 03/6484955

Bert Loos

bert.loos@indatel.be
Tel: 03/6484952
hosting-img

Video Conferencing

Het gebruik van video conferencing is het laatste jaar pijlsnel de hoogte ingegaan en is ondertussen niet meer weg te denken. Of nu gaat om één op één vergaderingen of het live verbinden van grote vergaderzalen aan de andere kant van de wereld, met de huidige oplossingen is alles mogelijk én betaalbaar. 

Tot enkele jaren geleden waren hiervoor speciale verbindingen en dure soft- en hardware nodig, waardoor dit enkel toegankelijk was voor grote bedrijven. Tegenwoordig volstaat een standaard internetverbinding en is de hardware voor iedereen betaalbaar geworden.

Elke onderneming kan nu op een eenvoudige manier optimaal gebruik maken van de mogelijkheden die video conferencing te bieden heeft:

 • Online presentaties geven
 • Live vergaderen met mensen over de hele wereld
 • Real-time samenwerken van op afstand
 • Remote opleiding geven
 • Webinars organiseren
 • Live streaming van evenementen

Het enige dat je nodig hebt is de juiste software en een kwalitatieve hardware oplossing.

Room System of BYOD

Er bestaan verschillende platformen die videoconferencing mogelijk maken. De meest bekende zijn Microsoft Teams en Zoom, maar er zijn er nog tientallen andere.

Je kan ervoor kiezen om een videoconferencing systeem aan te schaffen voor het gebruik op één platform, bv. Microsoft Teams of Zoom. Dat noemt men een Room System en heeft als voordeel dat het systeem autonoom werkt. Je hebt m.a.w. geen laptop nodig om deel te nemen aan de video conference. Hierdoor is dit een zeer gebruiksvriendelijke oplossing.

Als er binnen het bedrijf meerdere vergaderoplossingen gebruikt worden kan het interessanter zijn om voor een BYOD (Bring Your Own Device) systeem te kiezen. Eén van de deelnemers sluit het systeem dan via een USB kabel op zijn laptop aan en start vervolgens de vergadering via de software op zijn laptop. Dit biedt een grotere flexibiliteit, maar vereist wel een aantal instellingen op de laptop.

Hoeveel kost een Video Conferencing systeem?

De prijs van een Video Conferencing oplossing hangt af van de grote van de zaal die u wenst uit te rusten.

Vul het formulier hiernaast in en ontvang een vrijblijvend voorstel op maat.

” Om van videoconferencing een succes te maken heb je een kwalitatieve hardware oplossing nodig “

Welk Video Conference Systeem is het meest geschikt voor mij?

Met de opkomst van videoconferencing is ook de beschikbare hardware verbeterd en betaalbaar geworden. Elke KMO kan nu zijn eigen videoconferencing systeem aanschaffen. Van hele kleine tot hele grote vergaderzalen, voor elke toepassing is er een specifieke oplossing.

Persoonlijk kantoor

Als je veel deelneemt aan online vergaderingen zijn een kwalitatieve camera en microfoon geen overbodige luxe.

Kleine vergaderzalen en huddle rooms (2-6 personen)

Voor de kleine zalen wordt dikwijls gebruik gemaakt van een all-in-one systeem, d.w.z. Camera, microfoon en luidspreken in 1 apparaat, een MeetingBar. Dit maakt het heel eenvoudig om te installeren en te verplaatsen.

Yealink MeetingBar A20-A30

Middelgrote vergaderzalen (6-12 personen)

Bij middelgrote vergaderzalen kan het nodig zijn om de camera en microfoon op een andere locatie te zetten. Bij een grotere vergadertafel dient de camera verder geïnstalleerd te worden om iedereen in beeld te krijgen, maar de microfoon blijft best zo dicht mogelijk bij de deelnemers. In dit geval is het best om te kiezen voor een modulair systeem, waarbij elke component afzonderlijk op de beste plaats kan geïnstalleerd worden.

Grote ruimtes (>12 personen)

Hierbij denken we naast grote vergaderzalen en boardrooms, ook aan auditoriums, raadzalen, klaslokalen etc. Deze systemen zijn modulair op te bouwen. Zo kan je meerdere camera’s en microfoons toevoegen in functie van de behoefte. Of je kan het ook koppelen aan een reeds bestaand audiosysteem.

Voordelen van Video Conferencing

Kostenbesparend

Geen onnodige verplaatsingen en dure reizen meer

Flexibel

Je kan van op elke locatie waar je een internetverbinding hebt, deelnemen aan de vergadering.

Productiviteit verhogend

Doordat je geen verplaatsingen meer moet uitvoeren om te vergaderen bespaar je heel wat tijd die je op een nuttige manier kan besteden.

Persoonlijker

Een video vergadering is persoonlijker dan een telefoongesprek en laat toe om een band op te bouwen met de andere deelnemers

Ecologisch

Minder verplaatsingen leiden tot een verlaagde impact op het milieu.

Efficiënt

Je kan je vergaderingen, webinars, trainingen etc opnemen ezodat je deze kan hergebruiken.

U wenst advies over Video Conferencing systemen?

Vul de velden hieronder in en wij contacteren je zo spoedig mogelijk. 

  Uw bericht

  Uw naam*

  Uw organisatie

  Uw emailadres*

  Uw telefoonnummer*

  Onderwerp