skip to Main Content

Uw onafhankelijke specialist in zakelijke telecom

Met meer dan 20 jaar ervaring staat Indatel dicht bij organisaties en verenigingen in België. Voor uw telecomvraagstukken bieden wij een service op mensenmaat, én met een menselijk gelaat. Als onafhankelijke telecomspecialist luisteren wij naar ùw behoeften en gaan we samen met u op zoek naar de meest voordelige en flexibele oplossing voor uw zakelijke telecom.

Hans Vermeesch

hans.vermeesch@indatel.be
Tel: 03/6484955

Bert Loos

bert.loos@indatel.be
Tel: 03/6484952
hosting-img

Bespaar tot 60% op uw maandelijkse kosten met SIP trunking

SIP trunking is de nieuwe standaard om uw telefooncentrale te verbinden met de buitenwereld. SIP trunks kan op zowat iedere telefooncentrale aangesloten worden, dus ook uw onderneming kan besparen op de maandelijkse telefoniekosten.

Wat is een SIP trunk?

Een SIP trunk verbindt uw (VoIP) telefooncentrale over het internet met een operator zodat u externe gesprekken kan voeren. Een SIP trunk doet hetzelfde als ISDN of een PRA maar in plaats van aparte apparatuur te voorzien gaan de gesprekken nu over de reeds bestaande internetverbinding. Dat is dan ook de voornaamste reden dat het zo veel goedkoper is dan ISDN lijnen.

Een SIP trunk kan op de meeste bestaande telefooncentrales aangesloten worden. Ook indien op uw telefooncentrale nog analoge en digitale toestellen aangesloten zijn is de kans groot dat u, mits eventueel een kleine uitbreiding, toch SIP trunks kan aansluiten ter vervanging van de dure ISDN lijnen.

De voordelen van SIP trunking

Tot 60% goedkopers

Doordat er voor SIP trunking geen aparte ISDN lijnen meer nodig zijn, zijn de kosten aanzienlijk lager. Niet alleen is het maandelijks abonnement lager, maar ook de gesprekskosten zijn een stuk voordeliger. Door om te schakelen van ISDN lijnen naar SIP trunks kan u tot 60% op de maandelijkse kosten besparen.

Schaalbaar

Om het aantal gelijktijdige gesprekken aan te passen is er geen hardware aanpassing meer nodig, maar dit kan softwarematig ingesteld worden. Zo kan altijd het aantal kanalen aangepast worden volgens de noden van uw onderneming.

Flexibel

U bent niet gebonden aan een contract en kan op elk moment de SIP trunks stopzetten.

Veilig

Ondanks dat de internetverbinding gebruikt wordt, zijn onze SIP trunks steeds optimaal beveiligd tegen hacking en fraude.

Kan je een SIP trunk aansluiten op elke telefooncentrale?

Oudere telefooncentrale beschikken niet altijd over de mogelijkheid om een SIP trunk aan te sluiten, maar hebben enkel ISDN en PRA poorten. In dat geval kan een SIP-to-ISDN omvormer gebruikt worden om toch te kunnen genieten van de voordelen van SIP trunking.

Hoeveel kost een SIP trunk?

De prijs van een SIP trunk hangt af van het aantal kanalen dat u nodig heeft. Over één kanaal kan u één extern gesprek voeren. Ter vergelijking, 1 ISDN lijn heeft 2 kanalen. Het totaal aantal benodigde kanalen hangt af van het aantal telefoontoestellen dat aanwezig is binnen uw onderneming en de totale maandelijkse beltijd.

Verder zal het ook afhankelijk zijn van de bestemmingen waarnaar u belt. Is dat uitsluitend nationaal (vast en/of mobiel) of wordt er binnen uw onderneming ook veel naar internationale bestemming gebeld.

Als u ons een kopie van uw laatste factuur bezorgt kunnen we exact berekenen hoeveel u kan besparen door uw ISDN lijnen te vervangen door een SIP trunk.

SIP Trunking: waarop letten?

SIP trunking maakt gebruik van uw internetverbinding dus deze dient performant genoeg te zijn om ook de VoIP gesprekken te kunnen verwerken. Indien u beschikt over een business abonnement is dit meestal voldoende.

Een onderbreking van de internetverbinding ook een onderbreking van de telefonie, maar doordat de SIP servers op dat moment nog wel werken kunnen we een (automatische) omleiding naar een GSM nummer voorzien.

Of u kan kiezen voor een redundante internetverbinding, dan blijft de telefonie ook werken bij een uitval van uw hoofdinternetverbinding.

Daarnaast dienen ook de netwerkcomponenten (router, firewall, switches) geschikt te zijn voor SIP trunking. De meeste hedendaagse apparatuur is hierop voorzien en is eenvoudig in te stellen.

Hoeveel kost Cloud Telefonie?

Vul de velden hieronder in en ontvang uw offerte op maat.